ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηβασιλείου κατά Κωνσταντοπούλου: Οι επίδοξοι πρωθυπουργοί να απαντήσουν πώς θα κυβερνήσουν τη χώρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βολές κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, στην οποία καταλόγισε «συμπεριφορά ταραξία» στο κοινοβούλιο εξαπέλυσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τάσος Χατζηβασιλείου.

«Η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει κάθε εύλογο δικαίωμα να θέλει να γίνει πρωθυπουργός, μία φιλοδοξία που δεν κατακρίνεται από κανέναν», ανέφερε ο κ. Χατζηβασιλείου στο ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να απαντήσει με ποιο πρόγραμμα θέλει να κυβερνήσει τη χώρα. Με τη λογική ότι ‘κανένα νόμισμα δεν είναι πανάκεια;’ Ή μήπως με τη συμπεριφορά ταραξία που ζούμε καθημερινά στη Βουλή, καταπατώντας κάθε κανονισμό λειτουργίας του Κοινοβουλίου; Πρέπει αυτά τα μυστικά να αποκαλυφθούν. Πρέπει όλοι οι επίδοξοι πρωθυπουργοί να απαντήσουν με ποιους και πώς θα κυβερνήσουν και τι όραμα έχουν για τη χώρα».

«Οι εκλογές θα γίνουν το 2027»

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών, «οι εκλογές θα γίνουν το 2027». Εκεί οι πολίτες, είπε, «θα κρίνουν την Κυβέρνηση και τα πεπραγμένα της, τη σταθερότητα που έχουμε πετύχει, την οικονομική, την πολιτική, την πρόοδο και την ανάπτυξη. Όλα θα κριθούν στην ώρα τους».

Στη συνέχεια μιλώντας για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων ξεκαθάρισε πως «άλλα κόμματα θα πρέπει να έχουν άγχος, όχι η Νέα Δημοκρατία. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση δημοσκοπικά δείχνει να έχει μεγάλες απώλειες. Προφανώς το ΠΑΣΟΚ πληρώνει τη λανθασμένη επιλογή του να υιοθετήσει μία δημαγωγική ρητορική, νομιμοποιώντας τα άκρα, όπως η Πλεύση Ελευθερίας».

Δασμοί των ΗΠΑ και διεθνές εμπόριο

Μιλώντας στη συνέχεια για τις εξελίξεις στο διεθνές εμπόριο, στη σκιά των δασμών των ΗΠΑ, ο κ. Χατζηβασιλείου σημείωσε πως «η Ελλάδα έχει ξεκάθαρη, ψύχραιμη και υπεύθυνη στάση στο ζήτημα», συμπληρώνοντας πως «ο προστατευτισμός, δεν βοηθά το ελεύθερο εμπόριο». Θύμισε δε πως ο Αμερικανός πρόεδρος «πάτησε το κουμπί της ‘παύσης’ δίνοντας 90 ημέρες, χρονικό διάστημα που πρέπει να αξιοποιήσουμε».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε πως αυτές τις 90 μέρες η ΕΕ πρέπει, αφενός, να τις αξιοποιήσει για να μπορέσει να βρει μία αμοιβαίως επωφελή λύση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, «γιατί όχι, ακόμη και για μηδενικούς δασμούς, όπως είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης» και, αφετέρου, για να βρεθεί μία ενιαία στάση εντός της Ένωσης. «Στο θέμα αυτό δεν χωρούν παραφωνίες» ξεκαθάρισε.

Αναζητούνται νέες αγορές για τα ελληνικά προϊόντα

Μιλώντας στη συνέχεια για τις κινήσεις που κάνει η Κυβέρνηση. ο κ. Χατζηβασιλείου σημείωσε πως, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, αναζητούνται νέες αγορές για τα ελληνικά προϊόντα. «Οι εξαγωγές μας πάνε καλά, έχουν πιάσει ποσό ρεκόρ, φτάνοντας στα 50 δισ. ευρώ, πρέπει και μπορούμε να πάμε παραπάνω, τόνισε».

Όπως είπε, η Ινδία είναι μία μεγάλη αγορά και συμπλήρωσε πως η εξαιρετική σχέση των κ.κ. Μητσοτάκη και Μόντι «βοηθά για να ανοίξουμε εκεί την πόρτα των εξαγωγών». Ανέφερε στο πλαίσιο αυτό τη Μέση Ανατολή, λέγοντας πως «έχουμε σημαντικές εξαγωγές στα αραβικά κράτη και συνεχίζουμε με στοχευμένες επιχειρηματικές αποστολές να προβάλλουμε τα ελληνικά προϊόντα, όπως και στο Ισραήλ». Μίλησε δε και για την Αφρική αναφέροντας το παράδειγμα της Νιγηρίας, πολυπληθή αγορά με μία ανερχόμενη μεσαία τάξη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χατζηβασιλείου σημείωσε πως η σχέση του κ. Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ είναι παλαιά και πως οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί και κατά την πρώτη θητεία του Αμερικανού προέδρου. «Είναι σημαντικό ότι ο κ. Τραμπ είχε ξεκάθαρα θετική προσέγγιση στις θέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού για το θέμα των δασμών, συμφωνεί με το ενδεχόμενο μίας “win-win” λύσης».

Όσον αφορά στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, ο υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε πως είναι ένα έργο ειρήνης που προστατεύεται από το Διεθνές Δίκαιο σε όλες τις εκφάνσεις του. «Πρόθεσή μας είναι το έργο να προχωρήσει. Και προχωρά με βάση τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό του, στόχος μας είναι να γίνει» σημείωσε και συμπλήρωσε πως «η χώρα δεν έκανε πίσω, ούτε διέκοψε τις προγραμματισμένες ενέργειες. Θυμίζω πως είναι μία υποδομή ειρήνης, η οποία στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και από τις Ηνωμένες Πολιτείες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button