ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΟΣΜΟΣ

Βρέθηκε ο Κήπος της Εδέμ – Πού βρίσκεται ο βιβλικός παράδεισος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε έναν περίεργο ισχυρισμό προχώρησε ένας επιστήμονας λέγοντας ότι ο Κήπος της Εδέμ βρισκόταν στην Αίγυπτο και όχι σύμφωνα με τους μελετητές στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο Κήπος της Εδέμ ήταν ο επίγειος παράδεισος όπου ο Θεός παραχώρησε στον Αδάμ και την Εύα, στη Μεσοποταμία, γεωγραφικός προσδιορισμός που οφείλεται στην αναφορά τεσσάρων ποταμών που τον πλαισίωναν αυτόν, ο Τίγρης ποταμός, ο Ευφράτης και δύο άλλοι άγνωστοι ακόμα σήμερα, ο Πισών και ο Γιών.

Πολλοί μελετητές άλλωστε πιστεύουν ότι επειδή ο Τίγρης και ο Ευφράτης είναι γνωστοί στην περιοχή του Ιράκ, το κράτος αυτό πρέπει να είναι ο τόπος όπου άνθισε ο Κήπος της Εδέμ.

Ωστόσο, ο Δρ. Κονσταντίν Μπορίσοφ, μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, υποστηρίζει ότι οι ποταμοί αυτοί αντιστοιχούν στον Νείλο (Gihon), τον Ευφράτη, τον Τίγρη και τον Ινδό (Pishon), οι οποίοι ευθυγραμμίζονται με τους μεσαιωνικούς ευρωπαϊκούς παγκόσμιους χάρτες.

Στην εργασία του που δημοσιεύθηκε το 2024 στο Archaeological Discovery, ο Μπορίσοφ τόνισε ότι χάρτες δείχνουν έναν κυκλικό κόσμο που περιβάλλεται από έναν ποταμό με την ένδειξη «Ωκεανός» και στην κορυφή του χάρτη βρίσκεται ο «Παράδεισος» ή η Εδέμ, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

«Εξετάζοντας έναν χάρτη από το 500 π.Χ. περίπου, γίνεται φανερό ότι οι μόνοι τέσσερις ποταμοί που αναδύονται από τον περιβάλλοντα Ωκεανό είναι ο Νείλος, ο Τίγρης, ο Ευφράτης και ο Ινδός», έγραψε ο ίδιος στην εργασία του.

Ακόμη περισσότερο, ο ερευνητής ισχυρίζεται, σύμφωνα με την Daily Mail ότι η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας βρίσκεται εκεί όπου κάποτε φύτρωνε το Δέντρο της Ζωής, το οποίο σύμφωνα με τη Βίβλο παράγει καρπούς που δίνουν αιώνια ζωή σε όποιον το τρώει.

Αν και δεν υπάρχουν αποδείξεις για τον Κήπο της Εδέμ, πολλοί μελετητές πιστεύουν ότι βρισκόταν στο Ιράκ, επειδή εκεί βρίσκονται ο Τίγρης και ο Ευφράτης, που ταιριάζουν με τις περιγραφές της Βίβλου.

Ωστόσο, οι τοποθεσίες του Γιών και του Πισών, αν εξακολουθούν να υπάρχουν, είναι άγνωστες.

Αυτό έχει οδηγήσει σε μια πληθώρα συζητήσεων για το πού θα μπορούσε να ήταν ο Κήπος της Εδέμ, που κυμαίνονται από το Ιράν και τη Μογγολία μέχρι τη Φλόριντα.

Αν κ η πιο υποσχόμενη θεωρία είναι ότι ο Κήπος της Εδέμ βρισκόταν σε μια περιοχή που ονομάζεται Μεσοποταμία, ο Μπορίσοφ πιστεύει ότι βρήκε ενδείξεις ότι κάποτε άκμασε στην Αίγυπτο.

Ο Μπορίσοφ βασίστηκε σε ένα ευρύ φάσμα πηγών, συμπεριλαμβανομένων αρχαίων ελληνικών κειμένων, βιβλικών γραφών, μεσαιωνικών χαρτών και αναφορών από πρώιμους ιστορικούς, σύμφωνα με τη μελέτη που αξιολογήθηκε από ομότιμους του.

Ενσωμάτωσε επίσης μυθολογικούς συμβολισμούς, γεωγραφική ανάλυση και σύγχρονες θεωρίες, όπως ο Ωκεανός, για να υποστηρίξει την επανερμηνεία του σχετικά με την πιθανή τοποθεσία του Κήπου της Εδέμ.

Στο βιβλίο της Γένεσης 2:8-17 αναφέρεται ότι «ένας ποταμός έρεε από την Εδέμ προς τα ανατολικά για να ποτίσει τον κήπο, και από εκεί χωρίστηκε και έγιναν τέσσερις εκβολές».

Το χωρίο εξηγεί ότι ο πρώτος ήταν ο Πισών- είναι αυτός που ρέει γύρω από ολόκληρη τη γη Χαβίλα.

Το όνομα του δεύτερου ποταμού είναι Γιών – είναι αυτός που ρέει γύρω από ολόκληρη τη γη Κους. Το όνομα του τρίτου ποταμού είναι Τίγρης, ο οποίος ρέει ανατολικά της Ασσυρίας. Ο τέταρτος ποταμός είναι ο Ευφράτης.

Ενώ δεν υπάρχει κανένα μέρος στη Γη όπου ένας ποταμός να χωρίζεται και στους τέσσερις, ένας ευρωπαϊκός παγκόσμιος χάρτης στα τέλη της δεκαετίας του 1290 παρουσιάζει μια τέτοια τοποθεσία.

Στην αρχαιότητα, υπήρχε η πεποίθηση σχετικά με την ύπαρξη του Ωκεανού που περιέβαλλε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Μπορίσοφ τόνισε ότι το Hereford Mappa Mundi δείχνει έναν κυκλικό κόσμο που περιβάλλεται από τον μυθικό ποταμό.

Στην κορυφή του χάρτη βρίσκεται ο «Παράδεισος» ή η Εδέμ, που απεικονίζεται να είναι ακριβώς δίπλα σε αυτόν τον ποταμό.

Ο ερευνητής σημείωσε επίσης ότι ο Τίτος Φλάβιος Ιώσηπος, ένας ρωμαιοεβραίος λόγιος και ιστορικός, έγραψε στο βιβλίο «Αρχαιότητες», βιβλίο 1, κεφάλαιο 1, ενότητα 3: «Και ο κήπος ποτιζόταν από έναν ποταμό, ο οποίος διήρχετο γύρω από ολόκληρη τη γη και χωριζόταν σε τέσσερα μέρη.

‘Και ο Φίσων, ο οποίος υποδηλώνει ένα πλήθος, που τρέχει στην Ινδία, κάνει την έξοδό του στη θάλασσα, και ονομάζεται από τους Έλληνες Γάγγης. Ο Ευφράτης επίσης, όπως και ο Τίγρης, εκβάλλει στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο Μπορίσοφ έγραψε ότι επειδή ο ιστορικός αναφέρει ότι μόνο «ο ποταμός Εδέμ αρδεύει τον Κήπο και όχι οποιοσδήποτε από τους άλλους τέσσερις ποταμούς που αναφέρονται στη Βίβλο (Antiquity 1.1.3), και έτσι, μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ο Κήπος της Εδέμ βρίσκεται γύρω από την υδρόγειο κατά μήκος της πορείας του Ωκεανού».

«Σε αυτό το σημείο, όλοι οι ποταμοί της Βίβλου έχουν ταυτοποιηθεί, και φαίνεται ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσουμε την πορεία του Ωκεανού γύρω από την υδρόγειο για να εντοπίσουμε τη θέση της Εδέμ».

Ωστόσο, σημείωσε επίσης ότι για να είναι σίγουρος, θα πρέπει να προσδιορίσει «την ακριβή πορεία του Ωκεανού».

Αυτό όμως έρχεται να προστεθεί στους ισχυρισμούς του ότι η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας βρίσκεται εκεί όπου κάποτε βρισκόταν το Δέντρο της Ζωής, το οποίο σύμφωνα με τη Βίβλο παράγει καρπούς που δίνουν αιώνια ζωή.

Η Βίβλος λέει ότι όποιος φάει τον καρπό από το δέντρο θα έχει αιώνια ζωή.

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας έχει ύψος 455 πόδια και πλάτος περίπου 756 πόδια.

Το 2012, οι ερευνητές δημιούργησαν προσομοιώσεις στον υπολογιστή για το εσωτερικό του θαλάμου της Μεγάλης Πυραμίδας του Βασιλιά, διαπιστώνοντας ότι τα φορτισμένα σωματίδια συγκεντρώνονται στην κορυφή της δομής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button