ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι 5 πύλες για την Κόλαση – Σε ποια σημεία του κόσμου βρίσκονται | Ειδησεις

Από την Ιερουσαλήμ έως την Ιρλανδία

Ο όρος «Κόλαση στη Γη» ίσως να μην είναι απλώς μια υπερβολή. Διασκορπισμένες σε όλο τον κόσμο υπάρχουν διάφορες τοποθεσίες, που οι θρύλοι αναφέρουν ότι θα μπορούσαν να είναι οι είσοδοι για την Κόλαση.

Ο όρος «Κάτω Κόσμος» περιλαμβάνει διάφορες θεολογικές θεωρίες, αν και οι περισσότερες από αυτές έχουν ιδιαίτερη σημασία στον χριστιανισμό. Και το καλύτερο; Μπορείτε οι ίδιοι «να πάτε στην Κόλαση» και να επισκεφτείτε τις πέντε αυτές περίφημες πύλες που οδηγούν στο καθαρτήριο.

Λίγα μέρη φαίνονται τόσο συνώνυμα με την Κόλαση όσο η Gehenna. Η τοποθεσία αυτή, της οποίας το όνομα προέρχεται από την εβραϊκή Γε Εννόμ, που σημαίνει «Κοιλάδα του Εννόμ», ήταν μια πραγματική κοιλάδα έξω από τα τείχη της παλιάς Ιερουσαλήμ, όπου οι αρχαίοι Ισραηλίτες έκαναν ανθρωποθυσίες καίγοντας παιδιά στον θεό Μολόχ των Αμμωνιτών.

Η εικόνα των καμένων σωμάτων ενέπνευσε την έννοια της «κολασμένης φωτιάς» στην ιουδαϊκή και χριστιανική θεολογία. Η μέθοδος αυτή της καύσης των πτωμάτων ίσως συνέβαλε στις «κολασμένες» συσχετίσεις με την περιοχή.

«Στον αρχαίο κόσμο (ελληνικό, ρωμαϊκό ή ιουδαϊκό), η χειρότερη τιμωρία που μπορούσε να βιώσει κάποιος μετά τον θάνατο ήταν να του αρνηθούν μια αξιοπρεπή ταφή», είχε γράψει ο καθηγητής Νέας Διαθήκης, Μπαρτ Έρμαν.

Όταν η Βίβλος μεταφράστηκε σε άλλες γλώσσες, η Gehenna αντικαταστάθηκε με τη λέξη «Κόλαση», κάνοντας την πραγματική τοποθεσία να μοιάζει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην Κόλαση επί Γης.

Hierapolis

Η Hierapolis είναι μια πύλη προς την άλλη ζωή τόσο με τη μεταφορική όσο και την κυριολεκτική έννοια, καθώς μπορεί να σκοτώσει τους ανθρώπους που εισέρχονται σε αυτήν. Η αρχαία ελληνική πόλη βρίσκεται στη σύγχρονη Τουρκία και έχει μια δίοδο που οδηγεί σε μια σπηλιά.

Οι ιερείς μετέφεραν ζώα για θυσία μέσα από την πόρτα, γνωστή και ως «Πύλη του Πλούτωνα», όπου τα ζώα πέθαιναν, σύμφωνα με τους αρχαίους αφηγητές.

«Ο χώρος περιλαμβάνει έναν μεγάλο θόλο και σκοτεινό ατμό, τόσο πυκνό που δύσκολα διακρίνεται ο πυθμένας του… Ζώα που εισέρχονται… πεθαίνουν αμέσως», είχε πει ο αρχαίος φιλόσοφος Στράβων πριν από περίπου 2.000 χρόνια.

Σύμφωνα με τη nypost, ο ατμός φάνταζε ως μύθος μέχρι το 2013, όταν οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν την αψίδα στον Ναό του Πλούτωνα, με αναθυμιάσεις να πηγάζουν από τις θερμές πηγές από κάτω, σαν υπόγειος θάλαμος αερίων.

Hekla

Οδηγώντας στον χωματόδρομο προς το ηφαίστειο Hekla στην Ισλανδία, οι ταξιδιώτες βαδίζουν στον δρόμο προς την Κόλαση. Οι μεσαιωνικοί χριστιανοί ισχυρίζονταν ότι το χιονισμένο βουνό, που φτάνει τα 4.900 πόδια, είναι μία από τις πύλες προς τον Κάτω Κόσμο.

Η ισλανδική λέξη «Hekla» αναφέρεται σε έναν κοντό, καλυμμένο μανδύα, που ίσως να αντανακλά τα τρομακτικά σύννεφα που συνεχώς καλύπτουν την κορυφή του. Οι φοβίες των ανθρώπων φαίνονταν να επιβεβαιώνονται το 1104, όταν το ηφαίστειο εξερράγη.

Το 1180, ο Κιστερκιανός μοναχός, Herbert de Clairvaux, δήλωσε ότι η Hekla είναι πιο φονική και από το ηφαίστειο της Αίτνας στην Ιταλία.

Actun Tunichil Muknal

Το Actun Tunichil Muknal στο Μπελίζ της κεντρικής Αμερικής, που σημαίνει «η σπηλιά του λίθινου τάφου», εκτείνεται σε περισσότερα από τρία μίλια υπόγεια.

Ο υπόγειος λαβύρινθος είναι γεμάτος από απομεινάρια παιδιών, μερικά από τα οποία έχουν απολιθωθεί, όπως στα σκηνικά σε ταινία του «Ιντιάνα Τζόουνς».

Ο χώρος έχει περιγραφεί ως ένας τρομακτικός μεταθανάτιος λαβύρινθος γεμάτος ποτάμια αίματος και δαιμονικά όντα να παραμονεύουν σε κάθε γωνιά.

Το καθαρτήριο του Αγίου Πατρικίου

Το νησί Στέισον στη βορειοδυτική Ιρλανδία, γνωστό ως καθαρτήριο του Αγίου Πατρικίου, θεωρούνταν κάποτε η άκρη της Γης. Στην περιοχή αυτή, ο Άγιος Πατρίκιος φέρεται να έδειξε το καθαρτήριο στους Ιρλανδούς για να τους πείσει να ασπαστούν τον χριστιανισμό.

Αυτός ο τόπος, όπου παραδοσιακά η εισπνοή καπνού συνέβαλε στην πνευματική αφύπνιση, άλλαξε τις αντιλήψεις για το καθαρτήριο στη Δυτική Ευρώπη, μετατρέποντάς το από μια απλή έννοια σε πραγματικό φυσικό τόπο.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο


Source link

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button