ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λέκκας για Λος Άντζελες: Η 3η μεταλύτερη καταστροφή, μετά τη Φουκοσίμα και τον Ινδικό Ωκεανό | Ειδησεις

«Το μέλλον δεν είναι ενθαρρυντικό – Οι κυβερνήσεις αρνούνται την ουσία της κλιματικής κρίσης», ανέφερε με νόημα ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Στις δυσκολίες περιορισμού της πυρκαγιάς που εκδηλώνεται μέσα στον αστικό ιστό σχετικά με τον πύρινο εφιάλτη που βιώνουν οι κάτοικοι του Λος Άντζελες, μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Εύθυμιος Λέκκας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, εξήγησε πως η κατάσταση που επικρατεί στο Λος Άντζελες «αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη καταστροφή. Η πρώτη, από άποψη οικονομικών επιπτώσεων, ήταν το 2011 στην Ιαπωνία με τη Φουκουσίμα, όπου ήταν οι επιπτώσεις 3 τρισεκατομμύρια. Η δεύτερη ήταν στον Ινδικό Ωκεανό το 2004, όπου είχαμε να κάνουμε με 1 δισεκατομμύριο επιπτώσεις και τώρα έχουμε ουσιαστικά να κάνουμε με επιπτώσεις οι οποίες ανέρχονται σε 150 δισεκατομμύρια δολάρια».

«Είχαμε στρεβλή άποψη»

«Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η πυρκαγιά σε μία ή σε μία περιοχή μείξης δάσους και αστικού ιστού ή αστικού ιστού είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Το αντιμετωπίσαμε εμείς πριν τέσσερις μήνες στην Πεντέλη και στη γύρω περιοχή. Δεν είναι απλά τα πράγματα. Δυστυχώς είχαμε στρεβλή άποψη και αντίληψη. Η πυρκαγιά μέσα σε αστικούς χώρους ή σε χώρους μείξης δάσους και αστικού ιστού είναι πολύ δύσκολο να κατευναστεί. Πολλές φορές αδύνατο, όπως το βλέπουμε εδώ, να εξελίσσεται στο Λος Άντζελες», τόνισε.

«Το μέλλον δεν είναι ενθαρρυντικό – Οι κυβερνήσεις αρνούνται την ουσία της κλιματικής κρίσης»

«Οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν πολύ λίγα πράγματα από τις προτάσεις που γίνονται σε επιστημονικά συνέδρια ή σε διεθνείς συναντήσεις. Η Κίνα και η Ινδία, για παράδειγμα, είναι χώρες οι οποίες έχουν το μισό πληθυσμό της γης και δεν είναι επιδεκτικές στο να δεχτούν την επιστημονική πληροφόρηση και τις ανησυχίες των επιστημόνων. Και βέβαια μας ανησυχεί πολύ περισσότερο αυτό που βλέπουμε τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ουσιαστικά ο νέος πρόεδρος αρνήθηκε την κλιματική αλλαγή, αρνήθηκε την κλιματική κρίση. Συνεπώς, το μέλλον δεν νομίζω ότι διαγράφεται κάπως ενθαρρυντικό όταν αυτές οι τρεις μεγάλες χώρες στον πλανήτη αρνούνται ουσιαστικά την ουσία της κλιματικής κρίσης και της κλιματικής αλλαγής», υπογράμμισε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο


Source link

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button