Μαζί με τη χρονιά, άλλαξε και η γενιά. Τα μωρά που γεννήθηκαν μετά την Πρωτοχρονιά είναι τα πρώτα μέλη της Generation Beta ή, στα ελληνικά, της Γενιάς Βήτα. Σε αυτή τη γενιά θα ανήκουν όσοι άνθρωποι γεννηθούν μέχρι και το 2039. Είναι τα παιδιά των Millenials ή, αν προτιμάτε, τα εγγόνια της Generation X (1965-1980) και των Boomers (1946-1964). Τα περισσότερα μέλη της, τουλάχιστον στον δυτικό κόσμο, έχουν προσδόκιμο ζωής που θα τους επιτρέψει να δουν την ανατολή του 22ου αιώνα. Ενα παιδί που γεννιέται σήμερα, θα είναι 76 ετών το 2101. Ενδεχομένως, έτσι όπως πάει το Ασφαλιστικό, να είναι ακόμα στην παραγωγή. Πώς θα είναι αυτή η γενιά; Είναι η πρώτη που έρχεται στον κόσμο από γονείς που μεγάλωσαν σε ψηφιακό περιβάλλον. Η χρήση οθονών πρέπει να έχει περάσει στον κώδικα του DNA τους. Η ζωή τους θα κυλήσει σε έναν ψηφιακό κόσμο και θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από την τεχνητή νοημοσύνη. Θα χρησιμοποιούν την αγγλική γλώσσα το ίδιο επιδέξια με τη μητρική.
Το εργασιακό περιβάλλον που θα συναντήσουν θα είναι παγκοσμιοποιημένα ανταγωνιστικό. Πολλά από τα σημερινά μωρά θα εργάζονται σε διαφορετική χώρα από αυτή που κατοικούν, θα πληρώνονται σε κρυπτονόμισμα και ο κόσμος θα τους φαίνεται πολύ πιο μικρός σε σύγκριση με τις διαστάσεις που έβλεπαν οι γονείς τους. Λογικά θα είναι η πρώτη γενιά που θα κάνει διαστημικό τουρισμό, θα τοποθετήσει τεχνολογικά εμφυτεύματα στο σώμα, θα συμβιώσει με ρομπότ και θα ξεχάσει να οδηγεί αφού, όταν φτάσει στη μέση ηλικία, τα αυτοκίνητα θα κινούνται αυτόνομα.
Τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα θα μεγαλώσουν σε ένα πιο συμπεριληπτικό πλαίσιο σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Αυτά που σήμερα μας φαίνονται ακραία ή εξεζητημένα θα θεωρούνται αυτονόητα. Ομως, αλήθεια, μπορεί κάποιος να δηλώσει με βεβαιότητα αν αυτοί οι άνθρωποι θα είναι πιο ευτυχισμένοι ή πιο δυστυχισμένοι από μας; Δεν θα το μάθουμε ποτέ, τουλάχιστον εμείς της Generation X ή οι ηλικιωμένοι Boomers. Διότι ακόμα και αν τους ρωτήσουμε, δεν θα μπορούμε να καταλάβουμε την απάντηση.
Source link