Επιστροφή στα …παλιά, με νέο μπρα ντε φερ μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα σήμερα στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ. Αφορμή, η …προετοιμασία ενός συνεδρίου που ουδείς ξέρει πότε θα γίνει.
Στην πραγματικότητα, ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε να μάθει πότε θα γίνει το συνέδριο, δεδομένου ότι στις 23 Φεβρουαρίου ξεκινούν τα περιφερειακά συνέδρια από το Βόρειο Αιγαίο και δη τη Μυτιλήνη, με ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη αμέσως μετά από την ολοκλήρωση των ‘θεματικών τραπεζιών’ που θα στηθούν.
«Είναι αναγκαίο να προσδιοριστεί στη σύνοδο της ΚΠΕ (σ.σ. η ΚΠΕ συνεδριάζει την Κυριακή) ο χρόνος διεξαγωγής του τακτικού μας Συνεδρίου», είπε ο Χάρης Δούκας, αναφερόμενος σε αυτό που στην Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ως ‘οργανωτικό συνέδριο’ και έχει προαναγγελθεί από τον ίδιο τον Νίκο Ανδρουλάκη με την έναρξη κιόλας της νέας του θητείας, χωρίς όμως να προσδιοριστεί χρονικά. Αν δηλαδή θα γίνει το καλοκαίρι, το φθινόπωρο του 2025, ή κάποια άλλη στιγμή.
Έπειτα, φέρεται να ζήτησε να αναλάβουν την προετοιμασία του συνεδρίου η υπάρχουσα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, από κοινού με το Πολιτικό Συμβούλιο. Σε αυτή την παρατήρηση, ο Νίκος Ανδρουλάκης αντέτεινε ότι στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος δεν μετέχουν ούτε ο Παύλος Γερουλάνος, ούτε η Άννα Διαμαντοπούλου, ούτε ο ίδιος ο Χάρης Δούκας και πως δεν μπορεί να μείνουν εκτός διεύθυνσης του συνεδρίου κορυφαία στελέχη του κόμματος, που κατέγραψαν τόσο μεγάλα ποσοστά στις εσωκομματικές εκλογές.
Το «καρφί» Ανδρουλάκη για τον σεβασμό του καταστατικού
Τούτων δοθέντων, ο Χάρης Δούκας επανήλθε, ζητώντας μαζί με την ΚΠΕ και το ΠΣ, την προετοιμασία να αναλάβει και το όργανο που ήταν σε συνεδρίαση, το Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο, στο οποίο μετέχουν οι προαναφερθέντες. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όμως, υπερασπίστηκε την ανάγκη να τηρηθεί η πεπατημένη και να οριστεί ΚΟΕΣ (Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου) που θα οδηγήσει σε αυτό, με συνεργάτες του λίγο αργότερα να διαβεβαιώνουν ότι το συνέδριο θα γίνει εντός του 2025, αλλά χωρίς να είναι κανείς σε θέση αυτή τη στιγμή να πει αν θα γίνει τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο κ.ο.κ.
Όταν μάλιστα ο δήμαρχος Αθηναίων επικαλέστηκε του όρους του Καταστατικού του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης θύμισε με νόημα στους παρευρισκόμενους ότι το ίδιο καταστατικό όριζε η εκλογή προέδρου να γίνει σε τέσσερα χρόνια από την προηγούμενη, αλλά τότε δεν τηρήθηκε…
Δυσφορία Ανδρουλάκη για τις «λάθος διαρροές»
Κατά τα λοιπά, η συνεδρίαση του οργάνου άνοιξε με τον Νίκο Ανδρουλάκη να αναφέρεται στα Τέμπη και να επαναλαμβάνει τη διακηρυγμένη πρόθεση του κόμματος, όταν προκύπτει στοιχειοθετημένο δικαστικό πόρισμα να προχωρά σε αίτημα συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής ώστε τα πολιτικά πρόσωπα να βρίσκονται ενώπιον του φυσικού τους δικαστή. «Αυτό πράξαμε στην περίπτωση του πορίσματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τον Κώστα Καραμανλή και τώρα για τον Χρήστο Τριαντόπουλο», είπε, διερωτώμενος αν άραγε μπορεί να δεσμευτεί για το ίδιο η Νέα Δημοκρατία.
Ειδικά για το θέμα των Τεμπών, ο κ.Δούκας περιέγραψε ως αναγκαίο να κλιμακώσουν τις ενέργειές τους για την ανάδειξη των κυβερνητικών ευθυνών στην τραγωδία και την αποτροπή σχεδίων συγκάλυψης, με κορύφωση την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας που θα αφορά στο σύνολο των πολιτικών της κυβέρνησης. Δεν είναι τυχαίο ότι για τον ίδιο ζητούμενο είναι οι εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση και όχι άλλο σενάριο για ‘λύση’ από αυτή τη Βουλή, κάνοντας μάλιστα λόγο για εκλογές στις οποίες το ΠΑΣΟΚ θα έχει ως κύριο στόχο την πρώτη θέση, γιατί μόνο έτσι θα επιτευχθεί η αλλαγή κατεύθυνσης στην χώρα, όπως χαρακτηριστικά είπε.
Εντωμεταξύ, ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίστηκε ενοχλημένος και για τις ‘διαρροές’ από χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ, και τις αναφορές στη συζήτηση που έγινε για όσα έγιναν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να μη σπάει η ‘γραμμή’ του κόμματος από λάθος διαρροές. Τόνισε δε, την ανάγκη πέραν των πρωτοβουλιών του κόμματος για την ανάδειξη της αλήθειας στην υπόθεση των Τεμπών, να εξακολουθήσουν να λαμβάνονται πρωτοβουλίες που θα προτείνουν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών σε επίπεδο καθημερινότητας, σημειώνοντας ότι τα επικείμενα περιφερειακά συνέδρια θα πρέπει να αποτελέσουν σημαντικά πολιτικά γεγονότα σε κάθε περιοχή.
Source link