Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού θα κάνουν ανετότερη την αναμονή στις εφημερίες
«Χάρη στο ηλεκτρονικό βραχιολάκι, πριν αποφασίσει εφημερία ένας ασθενής, θα γνωρίζει πόσος είναι ο χρόνος αναμονής ανά νοσοκομείο», υπογραμμίζει, ανάμεσα στα άλλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Ιδιαίτερα, μιλώντας για τη λειτουργία των κέντρων υγείας στις εφημερίες των νοσοκομείων, ο υπουργός Υγείας τονίζει ότι «από τους 100 περιπατητικούς πάνω από τους 50 θα μπορούσαν να πάνε σε ένα κέντρο υγείας και να εξυπηρετηθούν σε αυτό. Παίρνουμε τα αστικού τύπου κέντρα υγείας και τα βάζουμε να συνεφημερεύουν μαζί με τα μεγάλα νοσοκομεία. Πρόκειται για κέντρα υγείας με πολύ σοβαρό τεχνολογικό εξοπλισμό. Η συζήτηση είναι παλιά, αλλά εμείς πήραμε την απόφαση. Παράλληλα θα εφημερεύουν νοσοκομεία και ορισμένα κέντρα υγείας. Στο κέντρο υγείας ο περιπατητικός ασθενής θα εξυπηρετηθεί σε λιγότερες ώρες σε ένα κέντρο υγείας παρά σε ένα νοσοκομείο. Το μέτρο εφαρμόζεται άμεσα, από τον Φεβρουάριο».
Αναφερόμενος, ακόμη, στο λεγόμενο «βραχιολάκι», ο Ά. Γεωργιάδης εξηγεί ότι «ο τελικός στόχος είναι να υπάρχει app το 2026 στα κινητά τηλέφωνά μας. Όλοι οι ασθενείς θα λαμβάνουν ένα QR code. Με το βραχιολάκι θα μετράμε τις αναμονές. Οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε ειδική εφαρμογή στο κινητό τους. Έτσι, πριν πάει ένας ασθενής στην εφημερία ενός νοσοκομείου, θα γνωρίζει πόσος είναι ο χρόνος αναμονής ανά νοσοκομείο. Στην πιλοτική φάση θα το βλέπουμε μόνο εμείς, αλλά στη συνέχεια, θα το βλέπουν όλοι. Το βραχιολάκι λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη. Σε τέσσερα πιλοτικά νοσοκομεία θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο με βραχιολάκι για τον χρόνο αναμονής στις εφημερίες. Οι ασθενείς να μπορούν να παρακολουθούν τους χρόνους αναμονής της εφημερίας σε ένα νοσοκομείο, ώστε να επιλέγουν και οι ίδιοι που θα πηγαίνουν για να ταλαιπωρούνται λιγότερο. Όταν υπάρχει σοβαρή καθυστέρηση, θα υπάρχει ενημέρωση της διοίκησης του νοσοκομείου. Το 2026 θα υπάρξει εφαρμογή, που θα ενημερώνει για τον χρόνο αναμονής στα δημόσια νοσοκομεία. Η εξυπηρέτηση των ασθενών θα είναι για όλους η ίδια. Κανένας δεν θα μένει πίσω. Με το app θα γνωρίζει ο ασθενής πόση ώρα θα περιμένει σε κάθε νοσοκομείο. Ο μεγάλος όγκος των ασθενών είναι οι περιπατητικοί, όχι όσοι μεταφέρονται με ΕΚΑΒ».
Αναφερόμενος στη μείωση του χρόνου αναμονής, ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζει πως «απέχουμε πολύ από τις καλύτερες χώρες. Απέχουμε πολύ σήμερα από τις σκανδιναβικές χώρες όσον αφορά τον χρόνο αναμονής. Όμως, θα απέχουμε λιγότερο από τις καλύτερες χώρες. Τα μέτρα που ανακοινώσαμε χθες θα εφαρμοστούν όλα μέσα στο 2025. Από το Πάσχα και μετά, η μείωση του χρόνου αναμονής στις εφημερίες θα είναι αισθητή για τους πολίτες, τους ασθενείς.
Επίσης, στα ΤΕΠ που ανακατασκευάζουμε, υπάρχει στο κέντρο υποδοχή και γύρω υπάρχουν τα δοκιμαστήρια. Ακόμη, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού θα βοηθούν να έχει μια πιο άνετη ζωή ο ασθενής στην εφημερία. Να γίνει πιο άνετη η παραμονή του στα ΤΕΠ. Στόχος μας να δείξουμε φροντίδα στους ανθρώπους που περιμένουν».
Σε ερώτημα για την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ο υπουργός απαντά πως «προσλαμβάνουμε 750 ανθρώπους. 500 άνθρωποι προσλαμβάνονται για τραυματιοφορείς σε συνεργασία με την ΔΥΠΑ. 250 γιατροί προσλάμβάνονται σύντομα. Αυτοί οι νοσηλευτές και οι γιατροί προορίζονται για τα ΤΕΠ».
Κληθείς, τέλος, να τοποθετηθεί για την ακύρωση του τουρκικού, εμπορικού σήματος του Turkaegean, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει πως «στην αφετηρία δεν αντιμετωπίστηκε με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό δεν είναι σφάλμα κάποιου υπουργού. Αν ξέραμε εκ των προτέρων την έκταση της ζημιάς που προκαλέσαμε στην Τουρκία, θα έπρεπε να έχουμε κάνει κίνηση από την αρχή. Η απόφαση της Ε.Ε. πλήττει καίρια τη Γαλάζια Πατρίδα των Τούρκων. Ο Βελόπουλος δεν έχει βρει ακόμη μια λέξη για την επιτυχία που αντικειμενικά σημειώσαμε υπέρ των συμφερόντων της χώρας, της πατρίδας μας. Αυτοί που κόπτονται τόσο πολύ για τα εθνικά μας δίκαια και τα εθνικά μα συμφέροντα δεν έχουν βρει ακόμη έναν καλό λόγο για την επιτυχία μας, να ακυρώσουμε το εμπορικό σήμα και να καταρρίψουμε το τουρκικό αφήγημα για τη Γαλάζια Πατρίδα».
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Source link